Körkortsspecialisten

En eftermiddag i november fick Audi Göteborg besök av Eva Kjellkvist, trafiklärare på Körkortsspecialisten, som var på plats för att få sin nya trafikskolebil levererad. Vi passade på att ställa några frågor till henne.

Hej Eva - du jobbar som trafiklärare på Körkortsspecialisten. Vilka är ni?
Företaget grundades 1997. Sedan dess har vi vuxit och är idag 12 stycken trafikskolelärare fördelade på 2 kontor; ett på Hedåsgatan i Göteborg centrum och ett i Mölnlycke. Samtliga trafiklärare kör sin egen bil.

Har det senaste årets ekonomiska kris påverkat er verksamhet?
Vi har inte märkt av någon nedgång utan har ett ganska konstant antal, ca 400 elever som examineras från en körkortsutbildning varje år. Däremot ser vi numera att våra elever inte alltid går körkortsutbildningen i direkt anslutning till 18-årsdagen utan många väljer att ta körkort vid andra stadier i livet som t ex. när de fått barn eller när de är arbetslösa för att förbättra sina möjligheter att få ett jobb.

Vilken typ av bil är önskvärd när man jobbar som trafiklärare?
Eftersom jag tillbringar 40 timmar i veckan i bilen är naturligtvis säkerheten en viktig faktor, både för mig själv och för mina elever. Dessutom vill jag köra en bil som jag kan stå för och där kommer bl. a miljöekonomin in i bilden. Eftersom jag kör mycket bil vill jag att bilen skall ha låga utsläpp och god bränsleekonomi. En miljöklassad diesel är helt optimalt för mig. Naturligtvis är miljötanken något som jag gärna för över till mina elever.

Hur kom det sig att valet föll på en Audi?
Intresset för Audi väcktes i samband med en trafiklärardag ute på trafikövningsplatsen Stora Holm då vi fick prova olika märken och Audi var ett av dem. Att jag gjorde slag i saken just nu var lite av en tillfällighet. Jag hade haft en del problem med min tidigare bil av ett annat märke så jag var ute efter en ny bil. Jag såg en annons i tidningen om den nya Audi A4 2,0TDIe och att den var godkänd som miljöbil. Kombinationen av diesel och att bilen är miljöklassad var det jag fastnade för. Jag åkte ut direkt och genom ett mycket positivt bemötande från Mattias (Ljunggren, säljare på Audi Göteborg)tog det inte lång tid innan jag bestämt mig. Vi har inga egna parkeringsplatser utanför trafikskolan så det är perfekt att kunna parkera gratis varsomhelst i innerstaden!

Nu skall bilen just rulla ut ur leverenshallen och vi frågar tillsist Eva hur det känns nu när du står här med nycklarna till din nya Audi i handen?
Det känns hur bra som helst! Det skall bli kul att höra vad eleverna tycker!

Audi Göteborg önskar Eva och hennes elever lycka till bakom ratten på Audi Göteborgs första – men sannolikt inte sista – Audi A4 2,0TDIe utrustad med dubbelkommando.

Audi Göteborg har nu en demobil utrustad med dubbelkommando för att trafikskolor skall ha möjlighet att prova på nya Audi A4 2,0TDIe. Om du är intresserad av att provköra vår A4 utrustad med dubbelkommando på din trafikskola kontaktar du lämpligen Erica Eek på Audi Göteborg (erica.eek@audigoteborg.se)